A13 flitslezingen

Op 25 april 2016 hebben we voor de eerste keer een serie A13 flitslezingen gedaan.

Bij de A13 flitslezingen wordt de snelheid van een lezing enorm opgevoerd: veel informatie, flitsend, snel, kort, bondig. Tijdens de lezingen gaan we niet diep in op een onderwerp: we willen prikkelen & de zaal uitdagen. Uitdiepen & napraten kan: na afloop.

flits_25APR2016_15mins

Elke flitslezing duurt maximaal 15 minuten, inclusief intro, vragen en afsluiting. Meteen daarna begint de volgende flitslezing, dus uitloop/napraten/etc. kan wel, maar ná afloop (als alle lezingen klaar zijn). We hebben deze eerste keer 5 flitslezingen, met een grote diversiteit aan onderwerpen. Na afloop is er ruim tijd om uitgebreid na te praten, demo’s te bekijken, etc.

De eerste reacties waren zonder twijfel positief, en het ligt voor de hand dit in de toekomst zeker nog eens te herhalen.

 

QRV op 10GHz – Rob flits_25APR2016_QSLHardenberg liet zijn draagbare 10 GHz station zien en vertelde over hoe hij het heeft opgebouwd. Daarbij gaf hij veel bruikbare praktische tips over het maken van verbindingen op deze band.

 

 

 

 

flits_25APR2016_QRV10GHzDe QSL Kaart. Aan de hand van voorbeelden liet onze QSL manager Arno ons op uiterst vermakelijke wijze zien hoe moeilijk het kan zijn de callsigns te ontcijferen die sommige amateurs op hun QSL kaart schrijven: dit kost niet alleen de QSL managers veel tijd, maar betekent ook voor de verzender het risico dat zijn kaart nooit aankomt. Kortom: duidelijk schrijven! Verder gaf Arno veel tips over het ontwerp en invullen van de QSL kaarten.

 

 

 

flits_25APR2016_contestenContesten – Fred PA3HGF gaf een mini-cursus contesten: waar moet je allemaal op letten, maar eigenlijk vooral: hoe leuk en makkelijk is het om mee te doen! Aan bod kwamen onder andere operating practise, apparatuur, contest software en tenslotte natuurlijk: het invullen en versturen van logs.

 

 

 

 

flits_25APR2016_Icom7300ICOM7300 – We hadden het geluk één van de allereerste IC7300 zendontvangers te kunnen bewonderen. Chris PA7U had een heuse HF antenne mee zodat we ook echt konden bekijken hoe mooi deze SDR zendontvanger werkt. Met behulp van een camera en projector kregen we een rondleiding door de vele mogelijkheden en de menu’s van deze nieuwe ICOM set.