De agenda automatisch per email toegestuurd krijgen?
Stuur een email naar de afdelings secretaris: a13@veron.nl

Alle activiteiten, zowel digitaal als in Wijkgebouw ’t Slot, beginnen om 20:00 uur.

Het adres is:
Kastelenplein 167
5653 LX Eindhoven

Vanwege het Coronavirus kunnen er er afwijkende bezoekmogelijkheden van Wijkgebouw ’t Slot zijn! Onderstaande agenda is onderhevig aan wijzigingen dus houd deze goed in de gaten!

In de weken dat er geen activiteit is gepland in onderstaande agenda is er een wel Digitaal Onderling QSO op de maandagavonden. Deze starten ook om 20:00u.
https://meet.jit.si/PI4ZA

De agenda voor de komende tijd ziet er als volgt uit:

DatumAgendaZaal
2022
2 mei Onderling QSO en QSL Bureau
Onderling QSO in zaal 2. De heren van het QSL bureau zullen tijdens deze avond ook aanwezig zijn.
Zaal 2
16 meiLezing 2: Netwerk en antenne analyzers door Bob, ON9CVD
Netwerk analyzers zijn lang het domein geweest van de goed ingevoerde professional, in dienst van grote firma's, die deze kostbare meetinstrumenten konden betalen. Tegenwoordig zijn deze instrumenten door vele ontwikkelingen op SW en HW gebied veel goedkoper geworden en daarmee binnen het domein van de radioamateur beland. In deze zelfde periode heeft de eenvoudige antenne analyzer (SWR meter) een verder gaande ontwikkeling doorgemaakt, waarmee het onderscheid tussen de prestaties van de amateur instrumenten en de professionele netwerk analyzer veel kleiner werd. De kennis voor het gebruik van dit soort hoogwaardige meetinstrumenten is er echter niet minder op geworden. Het heeft daarom zin om de basis principes van dit soort instrumenten nader te bekijken en de mogelijkheden van de diverse uitvoeringen naast elkaar te zien.
Zaal 1
3 - 6 juniVERON Pinksterkamp
55e VPK 2022.
Na 2 Jaar stilte omdat een simpele griep een pandemie bleek te zijn is met alle vaccinaties en boosters nu het toch weer een gewone griep geworden.

Dat betekent dat we het ''gewone leven'' weer oppakken en weer allerlei activiteiten kunnen en mogen doen. De VERON heeft ook de activiteiten waaronder het VPK weer vrij gegeven.

En ja dus kan het 55e VPK eindelijk zijn doorgang hebben en gaan we terug naar Odoorn waar we veel van onze activiteiten wel kunnen doen.

Gezellig ontmoeten in de natuur, kampradio, barbecue, vossenjachten en nog veel meer activiteiten. We gaan wel wat dingen anders doen.
Meest belangrijk is het reserveren en boeken moet nu geheel via de website van het Vlintenholt. https://www.vlintenholt.nl/camping

Doe dit zo snel mogelijk want vol is vol..
Odoorn
11 - 12 juniAfdeling 13 Velddagen juni
De Afdeling 13 Velddagen (samenvallend met de officiële IARU Velddagen en de Veron VHF-UHF-SHF Velddag contest) gaan ook dit jaar weer plaatsvinden op camping Knienseerd in Kelpen-Oler. De dochter van Remy zal de camping voort zetten! Uiteraard is dit onder aanname dat het kan en mag binnen de coronaregels.
Ook hiervoor is het dit jaar verplicht je vooraf even aan te melden, zodat Ben, PA3DWJ voldoende ruimte kan regelen om alles goed te laten verlopen.
Of we “Specials” hebben is nog niet bekend, maar hopelijk komen er nog aanmeldingen van mensen die iets willen organiseren/demonstreren.

Op zaterdag 11 juni zal om c.a. 15:00u een Veiling/Verkoop worden georganiseerd voor de aanwezigen onder leiding van Kees, PE1BEY. Dit uiteraard met inachtneming van de Coronamaatregelen.

Meer info op de tabs “Actueel” en “Veron A13 Velddagen” op de website van Ben; www.pa3dwj.nl
Knienseerd
20 juniZelfbouwtentoonstelling en QSL Bureau
Laat zien waar je mee bezig bent. Op deze avond kun je je knutsel project meenemen en deze aan de andere leden laten zien en uiteraard van tekst en uitleg voorzien. De heren van het QSL bureau zullen tijdens deze avond ook aanwezig zijn.
Zaal 1
4 juliOnderling QSO.

https://meet.jit.si/PI4ZA
Zaal 2
Zomervakantie
3 - 4 septemberAfdeling 13 Velddagen september
Gepland op camping Knienseerd, meer info volgt.
Knienseerd
5 september(Online) Jota vergadering
Maandagavond 5 september is het weer zover, de jaarlijkse JOTA-JOTI voorbereidingsvergadering.
Deze vergadering is zowel voor zendamateurs als voor organiserende leiding en andere geïnteresseerden.

Vooralsnog wordt deze lezing Online gehouden.
https://meet.jit.si/PI4ZA

Mochten de coronaregels het toelaten wordt deze weer gehouden in blokhut 'de Meerberg' van Scouting Aalst-Waalre. De blokhut is gelegen aan de Heistraat 64 te Waalre.
We starten de avond om 20.00 uur.

Route naar de blokhut:
http://www.scoutingaalstwaalre.nl/route.html
Blokhut tenzij digitaal
19 september(Digitale) Lezing 3

https://meet.jit.si/PI4ZA
Zaal 1 tenzij digitaal
3 oktober(Digitaal) Onderling QSO.

https://meet.jit.si/PI4ZA
Zaal 2 tenzij digitaal
17 oktoberLezing 4:
“Hanso Idzerda – 100 jaar radio-omroep” door Gidi Verheijen, PA0EJM

Hanso Idzerda was een tijdgenoot van de bij radioamateurs meer bekende Jan Corver.
Ruim 100 jaar geleden (6 november 1919) verzorgde Hanso Idzerda de eerste radio- omroepuitzending in ons land. Hij was ook de eerste radiofabrikant van Nederland (1914), enkele jaren voor de oprichting van de NSF (Nederlandse Seintoestellen Fabriek) en heel wat jaren voordat Philips in de productie van radiotoestellen stapte. Idzerda was betrokken bij de ontwikkeling van de eerste radiolampen door Philips. De Philips-Ideezet-lamp was het resultaat van deze samenwerking. Om een markt voor zijn radiotoestellen te creëren ging Idzerda met zelf gebouwde zenders radio-uitzendingen verzorgen, gebaseerd op een machtiging van de Minister van Waterstaat (later van de PTT). In de periode 1919-1924 werkte hij met de roepletters PCGG, in 1930-1931 met de roepletters PF1IDZ (de letters IDZ vormen de eerste 3 letters van zijn achternaam). Bijzonder is dat Idzerda zijn uitzendingen met FM-modulatie uitvoerde.

De lezing behandelt leven en werken van deze bijzondere radiopionier, met speciale aandacht voor zijn technische voortbrengsels (radiolampen, zenders, versterkers en radio-ontvangers).
Onder de titel Hanso Idzerda - 100 jaar radio-omroep schreef Gidi Verheijen een boek dat in het jubileumjaar 2019 verscheen. Na de lezing is er gelegenheid de tweede druk van dit boek, al of niet gesigneerd, tegen een gereduceerde prijs aan te schaffen.
Zaal 1
7 november(Digitaal) Onderling QSO.

https://meet.jit.si/PI4ZA
Zaal 2 tenzij digitaal
28 november(Digitale) Lezing 5

https://meet.jit.si/PI4ZA
Zaal 1 tenzij digitaal
19 december(Digitaal) Onderling QSO.

https://meet.jit.si/PI4ZA
Zaal 2 tenzij digitaal

De agenda hierboven is opgebouwd volgens de onderstaande structuur, maar daar wordt soms van afgeweken voor feestdagen of andere redenen.

DatumActiviteitLocatie
1e maandag van de maandQSL-bureau + veiling/verkoop + onderling QSOWijkgebouw 't-Slot of Online
3e maandag van de maandLezing of huishoudelijke vergaderingWijkgebouw 't-Slot of Online
1e dinsdag van de maandBestuursvergaderingBij bestuursleden thuis of Online
Iedere dinsdagCursus Zendamateur door Klaas RobersWijkgebouw 't-Slot