Veilingavonden

veilingavond

 

Maandelijks organiseert onze afdeling veilingavonden waarbij de leden hun overtollig materiaal aan elkaar kunnen aanbieden. Ook kunnen tijdens deze avonden materialen uit nalatenschappen of opruimingen worden aangeboden.

De “formele” regels zijn als volgt:

  • Op onze maandelijkse veiling en verkoop avond kan iedereen materiaal ter verkoop aanbieden.
  •  Graag zorgen, dat de materialen om 8 uur aanwezig zijn in verband met het “kijkkwartiertje” vóór de verkoop.
  • De afdeling rekent daarvoor 25% van de opbrengst; de rest is voor de verkoper.
  • Alles wat niet verkocht of weggegeven kan worden, moet door de verkoper weer mee terug genomen worden. Weggooien ter plaatse kan helaas niet.
  • Dat wat niet verkocht wordt kan, met goedvinden van de verkoper, weggegeven worden als het niet verkocht wordt en de verkoper het niet mee terug wil nemen.

In de praktijk is het zo dat we praktisch alles kwijt raken, al wordt de opbrengst meestal in kwartjes gerekend. Meestal gaat het meer om het feit, dat het nog iemand ten goede komt in plaats van dat het weggegooid wordt; je wordt er niet rijk van HI.

Indien het materiaal uit een nalatenschap betreft, of als het een partij betreft die niet voor je zelf verkocht hoeft te worden en de opbrengst geheel voor de afdeling is, komt onze veilingmeester de materialen met plezier ophalen. Hiervoor kan via het secretariaat contact worden opgenomen.