Lima SDR zelfbouw project – door Bertus PE1KEH en Eric PA2EON

Het is tijdens de zondagochtend ronde al verschillende malen genoemd, nu ook de details op onze website: binnen de afdeling Eindhoven zijn PA2EON (Eric) en PE1KEH (Bertus) begonnen met de introductie van een gezamenlijk zelfbouw project genaamd ‘Lima SDR’.

Na deze introductie is in overleg met de ontwikkelaar DL9WB (Bernd) besloten om een Nederlandse website in te richten die dit project in de komende maanden gaat ondersteunen. Op de website met de URL http://www.lima-sdr.nl (in een later stadium ook https://) kunt u aanvullende informatie vinden die u het zelfbouwen van de Lima SDR zendontvanger moet vereenvoudigen.

Op de website is niet alleen technische informatie beschikbaar, maar als u zich aanmeld ( vraag wel wel even een toegangscode aan ) kunt u deelnemen aan het forum, eventueel materiaal beschikbaar stellen en uw opgedane kennis delen aan de hand van eigen foto’s of opmerkingen die tot doel hebben het project te doen slagen.

U hoeft niet lid te zijn van de VERON afdeling A13 Eindhoven om deel te nemen aan dit zelfbouwproject. Mocht u al eerder een Lima-SDR ontvanger of zender gemaakt hebben dan horen we graag wat uw bevindingen waren. Dan zullen we dit vermelden op de betreffende hard- of software pagina’s op de website (we proberen altijd de bron van de informatie erbij te vermelden).